Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ






 

Ιωνιώτες και Ιωνιώτισσες,

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα κληθούμε για μια ακόμα φορά να εκλέξουμε νέα Δημοτική Αρχή. Αυτές οι εκλογές όμως δεν είναι σαν τις προηγούμενες.
Γίνονται σε μια περίοδο που:
• Η χώρα μας μαστίζεται από μία πρωτοφανή οικονομικοπολιτική κρίση για την οποία υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και όχι ο λαός. Κορυφαίο γεγονός η παράδοση άνευ όρων της χώρας μας στην κηδεμονία της Τρόικας μέσω του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
• Ανατράπηκαν και ανατρέπονται συνεχώς λαϊκές κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα: Ανατροπή της κοινωνικής  ασφάλισης και του όποιου κοινωνικού κράτους, επιστροφή σε συνθήκες εργασίας του Μεσαίωνα, μείωση μισθών και εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας, κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών που απέμειναν.
• Εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Μια βίαιη, απροετοίμαστη αλλαγή και ανατροπή των θέσμων της Τ.Α με συνενώσεις, ιδιωτικοποιήσεις των παροχών ώστε να προσαρμοστεί στο μοντέλο διακυβέρνησης που επιθυμεί Κυβέρνηση και η Τρόικα.
• Η Τοπική αυτοδιοίκηση και τα όργανα της ελεγχόμενα από τα δύο μεγάλα κόμματα, όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά αντίθετα συμφώνησαν πλήρως και υλοποιούν αυτά τα σχέδια. Οι Νομαρχίες και οι Δήμοι συναγωνίζονται σε αυθαιρεσία, αύξηση φόρων και τελών, έχουν βυθιστεί στην διαφθορά και την κατασπατάληση  των χρημάτων των δημοτών και στην ανυπαρξία πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση των επιπτώσεων των τελευταίων οικονομικών μέτρων.
• Στην πόλη μας η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Η δεύτερη τετραετία της Δημοτικής Αρχής του κυρίου Χαραλάμπους κατά κοινή ομολογία χαρακτηρίζεται από πλήρη υποταγή στην εκάστοτε Κυβέρνηση, από παντελή απουσία ουσιαστικού έργου, από αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, από αλαζονική συμπεριφορά.
• Χρόνια τώρα κατασπαταλούν τα χρήματά μας σε πλακοστρώσεις, κολωνάκια και δεν κάνουν τίποτα για το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, τις κοινωνικές παροχές, την ανεργία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.
• Αντί για διάλογο με τους δημότες, τους συλλόγους και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, χρησιμοποιούν το ρουσφέτι, τις υποσχέσεις τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων για να κρατηθούν στην εξουσία.

Iωνιώτες και Iωνιώτισσες,

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση που αφορά την χώρα, αλλά και το Δήμο δεν δικαιούμαστε να μείνουμε απαθείς. Συναισθανόμενοι την ευθύνη μας, αυτήν την κρίσιμη ώρα αποφασίσαμε να ξεπεράσουμε παραταξιακές αγκυλώσεις, κομματικές εντάξεις, επιμέρους ιδεολογικές διαφορές, προσωπικές φιλοδοξίες και να ενωθούμε για το καλό της Πόλης και των Πολιτών.
Οι Δημοτικές παρατάξεις ΔΑΣΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ, ο πρώην Δήμαρχος ΠETPOΣ MΠOYPΔOYKOΣ και πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, συγκροτούν κοινό ψηφοδέλτιο ενότητας και νίκης με  επικεφαλής τον ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΟΤΣΗ και ζητούν την ψήφο όλων των Ιωνιωτών για:
• Μια Δημοτική αρχή που θα προέρχεται από την κοινωνία. Με ευαισθησία, όραμα, εμπειρία και αυτονομία από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα, με διάθεση προσφοράς και όχι με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση.
• Μια δημοτική αρχή που θα συμπορευτεί με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες της πόλης μας στον αγώνα ενάντια στην λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης και του Μνημονίου.
• Μια δημοτική αρχή που θα πάρει έκτακτα μέτρα ανακούφισης των πολιτών που πλήττονται πρώτοι από τα οικονομικά μέτρα (ανέργους, απολυμένους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, νέους και νέες). 
• Μια δημοτική αρχή με γνώση σχέδιο και οικολογική ευαισθησία για το περιβάλλον (αναδασώσεις, κυκλοφοριακό, χρήσεις γης, απαλλοτριώσεις χώρων).
• Μια δημοτική αρχή που θα ακούει τους δημότες και θα συνεργάζεται με τους συλλόγους και την αντιπολίτευση και θα λογοδοτεί σ’ αυτούς.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια και με ψηφοδέλτιο νίκης σημαίνουμε συναγερμό και καλούμε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από κομματική η πολιτική τοποθέτηση.
– Που λέει φτάνει πια. Να ανατραπεί το μνημόνιο.
– Που δε θέλει να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τις επιλογές της κυβέρνησης ψηφίζοντας κυβερνητικούς συνδυασμούς.
– Που λέει όχι σε μια κουρασμένη, αδιάφορη για τα προβλήματα δημοτική αρχή και σε ένα δήμαρχο θεατή των εξελίξεων.
• Για μια δημοτική αρχή πολυσυλλεκτική, αυτόνομη, ανεξάρτητη από δεσμεύσεις, αποτελεσματική, με γνώση και πείρα, με φαντασία, πρόγραμμα και με στελέχη άξια και δοκιμασμένα.
 


1 σχόλιο:

  1. Καλή δύναμη στον προεκλογικό αγώνα που θα φέρει την επιτυχία και τη νέα προοπτική στο Δήμο!
    Για μια νέα δημοτική αρχή που θα αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της Νέας Ιωνίας, χωρίς να κοροϊδεύει με έργα βιτρίνας και χωρίς να κατασπαταλά τους πόρους του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή